Epilepsi & cannabis

Dette er et uddrag af et svar jeg skrev i forbindelse med en henvendelse angående anvendelsen af cannabinoider til epilepsi. Måske kan det bruges af andre. 

 

 

“Når vi skærer ind til benet er du, jeg og alle andre levende skabninger på denne jord i bund og grund ikke andet end en dynamisk og aldeles avanceret progressiv kemisk proces.
Det giver sig selv at en så dynamisk kemisk proces som den vi består af, må være at betragte som ustabil, ikke alle værdier vil altid være konstante, og når værdierne ændrer sig forrykkes balancen og kemien vil forsøge at finde tilbage til et stabilt leje. Den kemiske struktur i det levende er så snildt skruet sammen at den indeholder hukommelse. Det betyder at vi hele tiden forsøger at genskabe os selv.
Det siges at de næringsstoffer der er i fødevarerne besidder nok indholdsstoffer til at, på daglig basis, stabilisere og endog genskabe kemien.
Hukommelsen betyder at kroppen altid vil forsøge at vende tilbage til sidst kendte ”bedste udgave”. Cannabinoiderne kan ikke klare dette nummer alene. Men de kan klare det BEDRE end de fleste eksisterende lægemidler Det skal dog nævnes at lige præcis med epilepsimedicin, forholder det sig således at der ikke er de store farer forbundet med at tage dem. Maden alene kan heller ikke hjælpe til at den kemiske balance opretholdes.
MEN hvis nu der findes natur der uden særlig risiko for vores helse kan balancere den kemiske proces BEDRE end syntetisk medicin, hvorfor så ikke anvende den? Så lige dér kan cannabinoiderne spille en betydningsfuld rolle.
Den almene medicin kan heller ikke, måske især ikke, stå alene, så det er ikke særegent for cannabinoiderne at de ikke kan stå alene, cannabinoiderne kan bare så meget mere end den syntetiske medicin. Cannabisplanten indeholder eksempelvis flere livsvigtige aminosyrer end ret mange andre planter. Disse er umådeligt vigtige for at hjælpe kemien til at fastholde en mere stabil struktur. De er så genialt fungerende at de påvirker vores RNA og DNA til positivt vedligehold.
Der er en årsag til at kemien er blevet ustabil,(læs epilepsiens udvikling). Vi aflæser den som en ”kommunikationsfejl”. Det bliver sværere at genskabe det sidst kendte bedste udgave, og engang imellem lukkes der endda helt ned for processen. – Vi behandler dette ved at tilføre noget kemi, som enten øger eller dæmper specifikke dele af processen.
Hvis udsagnet om at maden indeholder alle de stoffer, der medvirker til at holde den kemiske struktur stabil er sandt, (så vi kan genkende hinanden som den samme person fra dag til dag), så ville sådanne kommunikationsfejl som epilepsi, være betydeligt sjældnere end det ses nu.
Hvis du bliver ved med at gøre som du altid har gjort, bliver du ved med at få det samme som du altid har fået, er en sandhed der ikke er til at komme udenom i enhver terapeutisk indsats.! Det ved du og det ved jeg. Der er noget der må ændres!
Og så afslutningsvis på denne del, – – – lidt om kemi: Du kender nok til kaustisk soda og saltsyre. Hver for sig skal de omgås med forsigtighed, mens de blandet sammen i rette forhold bliver til det bordsalt mange har på bordet.

Lad os nu hjælpe cannabinoiderne på vej. Det bliver så den praktisk orienterede og noget kortere udgave
Prøv endelig med cannabinoider. Havde det ikke været til dig, ville jeg have skrevet: Tal med en veluddannet cannaterapeut om dette. (De findes), og kan du ikke finde en skal du være velkommen til at kontakte mig.
BEGYND SMÅT.
Find et produkt der er testet og indholdsværdierne kendte.(kan ikke anbefale dosisstørrelse uden at have talt med patienten, men kan dog nævne at CBD er startpunktet).
Nu skal vi så have tilført noget kalium (for at sikre ordentlig transport) Dosis på dette bør aftales med en fagligt velfunderet behandler. (Det er altid en god ide at inddrage egen læge og skulle denne ikke ønske at være behjælpelig så find en anden. – – – Det er tilladt )
Så skal vi også have fyldt noget D vitamin ind. Større end anbefalet daglig dosis. (tal med behandler om dosis).
Vi skal have nogle B vitaminer også og disse skal tilføres morgen OG aften. Det er primært B 2, Riboflavin vi ønsker. MEN den skal tages sammen med andre B vitaminer da de er synergistiske og derfor bør de indtages samlet. Køb eventuelt Riboflavin separat og tilføj et B vitamin-kompleks.
C vitamin i pænt store doser tilføres morgen og aften.
E vitamin skal der også til.
Fedtsyrer, fiske og planteolier.
Selen, zink og magnesium
Coenzymet Q 10.
Nu er vi i gang og det er en del af indsatsen over de næste 3 måneder, hvor vi også skal have reguleret på den del af livsstilen, der har medført muligheden for at tilstanden kunne opstå. Men det er ikke gjort på 3 måneder og der findes ingen garantier udover garantien for et kvalitativt bedre liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *