Kategori: Øjenøvelser

Øjenøvelser

ØjenØvelser

Formål:

Øjenøvelserne vil afspænde øjenmusklerne, så de har ens tonus/spænding.

Hvis en øjenmuskel er mere spændt i én side, vil den forskyde øjets stilling, hvilket har konsekvenser for kroppens holdning og de informationer øjet modtager. Øjenøvelserne skal udføres stående, siddende eller liggende.

Øjenøvelse: Muskeltræning:

  1. Hold en blyant i øjenhøjde 30 cm foran næseroden. Fokuser på toppen af blyanten og før den ind mod næseroden, så længe du stadig ser den uden at se dobbelt. Hold den 1 sekund dér og før den så helt ind mod næseroden. 
    Det gentages i 1minut.
  2. Før nu blyanten til højre så længe du kan se den uden at se dobbelt og herefter til venstre. Før blyanten fra den ene side til den anden i 1min.
  3. Før til sidst blyanten rundt i cirkler på max. 15 cm i diameter, 30 cm fra ansigtet, med cirklens underste kant ud for næsen.
    Hold fokus i 1 minut rundt mod højre og 1 minut rundt mod venstre.

Gå stille til værks – begynd med at træne i 15 sek. og øg langsomt tiden. Du kan blive en smule ør og træt i hovedet.

Jo oftere du udfører øvelserne, jo hurtigere fjernes symptomerne.

Det er almindeligt at sove mere og dybere i starten, indtil du er udhvilet, herefter får du mere energi, sover bedre, er mindre ør / ustabil / svimmel.

Samarbejdet mellem hjernehalvdelene genoptrænes ved disse øvelser – det har en positiv effekt på din koncentration og hukommelse.

Man kan faktisk bruge en magnet til at fremskynde bedringen. Man kan købe en “øjenmagnet“, som man kan sove med om natten i en nærmere defineret periode. Det er en særlig magnet med en terapeutisk styrke.  Køleskabsmagneter kan anvendes men duer ikke til at sove med , da de har en styrke der ikke er forenlig med at kunne sove med dem. Du kan tage en køleskabsmagnet og holde den side af magneten der sidder ind mod køleskabet mod tindingen i den side der skal trænes. Man bør kun bruge den 20 sekunder om aftenen inden sengetid,  Du kan finde øjenmagneten i vores butik